Andrejkovics Péter – Star Wars könyvrajongók 6.

Andrejkovics Péter – Star Wars konyvrajongok 6.
Andrejkovics Péter – Star Wars könyvrajongók 6.

Mikor vetted/kaptad, vagy olvastad az első Star Wars könyvet?


Szakközepes elsős lehettem, amikor a Valhalla könyvkiadó komolyabban kezdett el foglalkozni a sci-fi, fantasy könyvkiadással és többek közt a Star Wars -szal is. Egy osztálytársam, aki akkor már szerepjátékozott, említette meg, hogy létezik „sw rpg” is. Innentől nem volt megállás. A 90-es évektől megszállott gyűjtő lettem, mostanra közel 1500 (!!) sci-fi, fantasy könyvem van már és ebből több mint 400 (!) Star Wars. Szerintem az országban az enyém az egyik legnagyobb ilyen típusú könyvgyűjtemény.
Mesélj a Star Wars könyvek iránti rajongásodról!


Ez egy gépszíj.. ha elkap nehéz elereszteni. Mivel maximalista vagyok, ezért kell minden, amire rá van írva, hogy Star Wars. Ez elsősorban a magyar kiadványokra igaz, és ebből kifolyólag megvan az összes, amit eddig kiadtak. Ha megjelent új kiadásban az is kell, nincs megállás. Az rpg vonal már csak nosztalgia, sajnos évek óta nem játszom, de a polcon elfér. Mindig, ha van lehetőség bővíteni, nem szoktam sokat gondolkodni, persze ésszerű keretek között. Egy gyűjtemény fejlesztése akkor jó, ha minél olcsóbban kijön. Ez amolyan játék is egyben. 

 

Andrejkovics Péter Star Wars könyvespolc 1.


Beszélj egy kicsit a gyűjtésről, hogyan gyűjtöd őket, nehéz volt e beszerezni, vannak e ezzel kapcsolatban érdekes sztorijaid?


Sokféleképpen gyűjtöm a könyveket, stílus, téma, kiadó, variánsok és sokszor nosztalgia szerint. Amire nem volt pénzem diákként azokat gyűjtöm be elsőként. A művészeti albumokat külön megemlítem, mert azok szintén kedvenceim. Minden írásos anyag érdekel amit hivatalosan kiadtak, beleértve a különböző magazinokat is. (Kultikus hajó sorozat melléklete, Clone Wars magazin, Echo Base magazinok, Robur.. stb.)

Andrejkovics Péter Star Wars könyvespolc 2.Melyik volt a legdrágább és melyik a legolcsóbb SW könyved, miért került annyiba?


A legdrágább könyvek szerencsémre mindig könyv csomag keretében kerültek hozzám, így nem kellett külön begyűjteni őket. Összességében érte meg a könyvcsomag, mert az az 1 drága könyv érte az egész csomag értékét.. Így nem volt nehéz beszerezni őket szinte ingyen lettek...
Melyik korszakot szereted a legjobban a Star Wars történetekben?


Jedi visszatér utáni korszak (Birodalom örököseiSötét erők ébredéseAz utolsó parancs könyvek)


Andrejkovics Péter Star Wars könyvespolc 3.

Melyik típusú SW történeteket szereted jobban: a fantasy jellegű, vagy a sci-fi jellegű?


(Fantasy: a jó és a rossz, jedik és sithek fejlődése, vagy harca, erő, misztikum, hősök, fénykard áll a középpontban.
Sci-fi: gépek, technika, űrharc, lövöldözések, taktika, tudomány, politika áll a középpontban)


Sokkal jobban szeretem a fantasy elemekkel ellátott történeteket, mint a tömény sci-fit.


Andrejkovics Péter Star Wars könyvespolc 4.Kedvenc Star Wars szerződ, vagy szerzőid, és miért?


Timothy Zahn, egyszerűen zseniálisak a történetei.Legkedvesebb Star Wars könyveid?


Birodalom örökösei – Sötét erők ébredése – Utolsó parancs


Andrejkovics Péter Star Wars könyveiKi(k) a kedvenc szereplő(id), és miért?


Thrawn főadmirális, egy fantasztikusan kitalált karakter.. Kár hogy még nem szerepelt rendes filmekben, viszont nagyon jó látni a Lázadók sorozatban.Melyik területet, vagy bolygót kedveled a legjobban az SW galaxisban?


Kedvenc nincs, szinte egytől egyig szuperek. Ha tehetném, jómagam is utazgatnék egyik bolygóról a másikra.


Andrejkovics Péter Star Wars könyvekKépregényeket is olvastál/olvasol?


Képregényekből is megvan minden ami SW. Kivétel nélkül mindegyiket olvastam. Ha nincs sok időm, mindig jó ha kéznél van egy képregény! Nem kell sokat gondolkodni, minden adva van: sztori, képi világ, egyszerűség. Jó belemélyedni a látványba! Mindig várom, mikor jelenik meg új.. nagyon szuperek ezek a Marveles HC kiadások!
Van e blogod, weboldalad, vagy egyéb oldal, ahol elérhető vagy?


Egy barátommal (Rostás Norbert) fejlesztgetjük a http://www.customstarwars.freeweb.hu/ 
oldalt. Érdemes megnézni a munkáit, és olyan dolgot csinál, ami az országban egyedülálló! Ha valaki rákattint az oldalra, egyből meghallja! Közel 40 (!) hangminta van az oldalon, ami az adott elkészített karakter eredeti szinkronhangján promotálja az oldalt és több 100 figura, amit egyedileg Ő készített.


Andrejkovics Péter Star Wars könyvek 2.Olvasol e angol nyelven is Star Wars irodalmat?


Nem, sajnos nincs rá sok időm, angolul az rpg -ket, művészeti albumokat, CCG -t gyűjtöm, idővel azért az Omnibus -okat (több 100 oldalas képregény kötetek) is szeretném begyűjteni.
Egyéb hozzáfűznivalód, vagy amit el szeretnél mondani:


Köszönöm a lehetőséget, van egy pár könyv amire "vadászom" még, ezeknek a beszerzése a jövő zenéje. Jövőre remélhetőleg még közelebb kerülök a célomhoz! Szeretnék majd külön egy házi könyvtárat egyszer, ahol rendezettebb körülmények között tudhatom ezeket a kincseket, és remélem egyszer a gyermekeim hasonlóan lelkesek lesznek ebben a műfajban.


Ha tetszett, nyomj egy lájkot, és/vagy g+, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.