Paul S. Kemp Árulás Star Wars könyv bemutatás, ajánlás

Paul S. Kemp Árulás Star Wars könyv bemutatás, ajánlás
Paul S. Kemp Árulás Star Wars könyv bemutatás, ajánlás




Paul S. Kemp Árulás című Star Wars könyve 2011-ben jelent meg. A regény eseményei Yavin előtt 3653 -ban játszódnak.
Az Árulás regény történetét elolvashatod itt: Régi Köztársaság könyvek



Árulás Star Wars könyv bemutatás, értékelés


3 évszázad eltelt Revan kora óta, és a sithek azóta már harcban állnak a Köztársasággal. Éppen egy béketárgyalás folyik, amikor belecsöppenünk az események sodrásába. Csakhogy a tárgyaláson kívül több árulás is történik, ami meghatározza a regény hangulatát és értelmét.
A regény elején amikor a sithek lerohanják a jedi templomot, az szenzációs. Ez a küzdelem szerepel az Old Republic játék trailer -ben, amelynek jelenetét pontosan ábrázolja a könyv. Valahányszor láttam, végigfutott a hátamon a hideg, amint a sithek és jedik összecsaptak. A legdrámaibb Darth Malgus és Zallow mester összeütközése volt. A Ruusan-i csata gyakorolt rám hasonló hatást, nagyobb méretekben, közel 3 ezer évvel később.


Árulás - Darth Malgus


Érdekes, hogy az Alderaan -i béketárgyalásokon csak Dar'nala mester és Satele Shan, valamint Am-ris szenátor, és más jedik voltak jelen. Ennek ellenére úgy lett ábrázolva, mintha a coruscanti jedi templomban csak alig maradtak volna jedik. Elképzelhető, hogy a félbeszakadt háború miatt még sokan voltak máshol.
Z-man, vagy más néven Zeerid ebben a műben a szokásos „csempész vonalat” képviseli, pedig eredetileg köztársasági kommandós volt. Nagyon úgy tűnt, hogy egyre reménytelenebb helyzetbe kerül, míg meg nem jelent Aryn.
A birodalmiak idegengyűlölete már-már szánalmas. Lenézik a más fajúakat, pedig ebben az időben már náluk is rengeteg ember volt nagyúr, aki nem sith fajú. Malgus átengedi magát az indulatainak, és azt hiszi, hogy erős, pedig éppen ez a gyengeség, ha nem uralja. Amikor meg kedves Eleenához, twilek szolgájához, aki a barátnője, úgy érzi gyengeség.
Zeerid körül végig izzott a levegő, és ez odatapasztja az embert a könyvhöz. Arynnal találkozva pedig ideális páros alkottak. Aryn hajával nem következetes Paul S. Kemp. Egyik helyen aranybarna, később szőke, máshol világosbarnaként van jellemezve. De Satele Shan haját is aranybarnaként írja le, pedig az övé szürkésbarna volt, később sötétszürke.
Azon jelenetekkor, amikor a birodalmi cirkáló a Fatman teherhajót akarta elkapni, Az utolsó parancs jutott eszembe, ahol a Chimaera próbálta Skywalker X-szárnyúját befogni. Csak míg ott egyfajta értelmi-észbeli-találékonysági harc dúlt, itt már vérre ment a küzdelem, s az izgalmak abbahagyhatatlanná teszik a regényt.
A két főszereplő harca a regény csúcspontja. Itt bizony nem tudja megtartani a jedi a világos oldal higgadtságát. Érdekes módon mindkettejük sorsát megváltoztatta, vagy véglegesen eldöntötte ez a találkozás. Darth Malgus 2.18 méteres magasságát nehéz volt megszoknom. A fővárosbolygó – bár a háború is tette – jóval visszafogottabb volt, mint a Coruscanti éjszakák sorozatból megismert.


Árulás Star Wars könyv értékelés


És akkor még ott volt T7, Zallow mester asztrodroidja, és Vrath, akinek feladata Z-Man küldetésének meghiúsítása. A kis droid hasonlított jellemében azokhoz, akiket megszokhattunk. Zeerid és Vrath összetűzése számomra túl brutális. A történet végén nehéz volt elszakadni a könyvtől és a szereplőktől.
Aryn személyisége egészen felüdítő az átlagos jedikhez képest. Malgusnak volt valami jelleme, amit becsülni lehetett, de idővel teljesen az önérdek, és lelki hidegség útjára lépett. Ezek a negatív dolgok is tették azzá a könyvet, ami. Nekem Paul S. Kemp írásai közül ez a regény tetszett a legjobban, bár csak a Star Wars témájúakat olvastam.

Értékelés (saját tetszési indexem)
8
(0-értékelhetetlen, 1-büntetés, 2-borzalmas, 3-nagyon gyenge, 4-gyenge, 5-közepes, elmegy, 6-jó, 7-nagyon jó, 8-kiváló, 9-nagyon kiemelkedő, 10-abszolút csúcs)


Ha tetszett, nyomj egy lájkot, és/vagy g+, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!



A cikk szerzői jogvédelem alatt áll – copyright © Eyn 2019.11.19. - engedély nélküli felhasználása, másolása tilos.

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.