Zoraida Córdova A sors keze könyvajánló

Zoraida Córdova A sors keze könyvajánló

 

Zoraida Córdova A sors keze Star Wars regény, A galaxis peremén multimédiás projekt része. A sors keze ifjúsági regény, mely 2019 augusztusában jelent meg.



Zoraida Córdova A sors keze könyv tartalom, történet



Jules és Izzy a Batuun gyermekek, de szülei váratlan utazása miatt utóbbi máshova kerül. 13 évvel később a lány egy különleges megbízatást kap. Izzy éppen addigi csapatától szakadt el – pontosabban lapátra tették – s egyedül visz egy szállítmányt a galaxis széléhez.

Pont a Batuu az úticélja, s persze találkozik gyermekkori barátjával. Julesnek pont ő hiányzott az életéből – jó értelemben véve – de tudja, hogy a lány nem maradhat sokáig ott. Mégsem fogadja el meghívását. Persze a sors közbeszól, s a véletlen úgy hozza, hogy muszáj megoldaniuk egy komoly problémát.


A sors keze könyv tartalom



Zoraida Córdova A sors keze könyvajánló, értékelő, kritika


Sok Star Wars könyvben megfigyelhető – itt is – hogy a szerzők a már ismert típusokhoz nyúlnak, ami nem túl nagy fantáziára vall. A banthát, a wampát, az eopie -t, és a dianógát is kár volt bevonni, gondolom a Batuunak is megvannak a maga állatfajai. De Córdoba még egy szinttel lejjebb megy, amikor whiskey -t emleget. Az meg teljesen földi, a Föld pedig nem szerepel ebben a galaxisban.

Folyamatosan azt vártam, végre történjék már valami. Ifjúsági regény ide vagy oda, nem kellene a semmiről órákat írni. A Jedi növendék széria hajdanán ezerszer izgalmasabb volt. Egy hajszállal élvezhetőbbé vált amint a két főszereplő találkoztak, de továbbra sem történt semmi érdemleges. Zoraida Córdova A sors keze könyv nem egy nagy horderejű alkotás.

Az is eléggé szánalmas dolog, hogy rendes fejezetcímek helyett a Jules, Izzy, Jules, Izzy neveket olvashatjuk felváltva. Ezt már más könyvekben is alkalmazták, ott sem szerettem. Ha a szerző nem tud (vagy nem akar) fejezetcímeket kitalálni, maradjunk a számozásnál. Arra viszont hamar rájöttem, miért A sors keze a könyv címe.

Az elkeveredő csomag miatti izgalmas keresgélés hozta az első érdekesebb részeket. Később persze fel kellett bukkanni az Első Rend rohamosztagosainak, hogy valami módon kapcsolódjon A sors keze könyv a filmekhez is. Itt is különféle kereskedők, „cuccszállítók”, csempészek voltak, a helyszíneken, mint a Solo regényben, csak sokkal halványabb volt az egész.


A sors keze könyvajánló, kritika


Azon kívül, hogy a főszereplők ide-oda futkároztak, néha megjelent egy-egy személy a múltból, és a két fiatal emlékezett erre-arra, de semmi érdemleges nem történt. További mászkálás, és dögunalmas csevegés után már elkezdtem gondolkozni azon, vajon miről is szól ez a könyv. És akkor még ott a romantika, vagy legalábbis valami, ami az akart lenni.

Tudom, Izzy nem egy Dejah Thoris, vagy Thuvia, hogy mindenféle fantasztikus kalandokon át kelljen megküzdeni érte, de mégis… Az egész túl könnyű volt, gyerekes, meseszerű. Csak a végjáték fele tudtam meg – nem figyeltem rá – hogy az összes eddigi esemény egy nap alatt zajlott le. Volt egy kis keveredés, de sehogyan sem tudott igazán izgalmas lenni.

Szerettem volna többet írni, hiszen ez a Zoraida Córdova A sors keze könyvajánló, de csupa átlagos dolog történt. Akkor már inkább a Timur és csapata . Az is ifjúsági regény, de sokkal lebilincselőbb volt. A végén kis üdítő eszmecserék, találkozások, de semmi különös. Ez a regény sem fog hiányozni. Ha a Galaxis peremén sorozat, vagy a Batuu bolygó érdekel, ajánlom a Fekete torony regényt, amely sokkal jobb.


Értékelés (saját tetszési indexem)

5

(0-értékelhetetlen, 1-büntetés, 2-borzalmas, 3-nagyon gyenge, 4-gyenge, 5-közepes, elmegy, 6-jó, 7-nagyon jó, 8-kiváló, 9-nagyon kiemelkedő, 10-abszolút csúcs)


Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!


A cikk szerzői jogvédelem alatt áll – copyright © Eyn 2020.11.03. - engedély nélküli felhasználása, másolása tilos.

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.