Klónháborús játszmák – Árnyak közt könyvajánló-értékelő

Klónháborús játszmák – Árnyak közt könyvajánló-értékelő
Klónháborús játszmák – Árnyak közt könyvajánló-értékelő




Klónháborús játszmák – Árnyak közt könyv írója Karen Miller, a regény 2010 -ben jelent meg. Egy duológia első kötete, amely egyben a Star Wars klónháborús regénysorozatának is része. Magyarországon 2018 -ban vehettük először kézbe, amikor a kapcsolódó animációs sorozat már évek óta véget ért.




Karen Miller – Árnyak közt tartalom, történet



Obi-wan, Anakin, Ahsoka és Yularen admirális fontos üzenetet kap a Coruscantról, hogy a Külső Gyűrűbe kell indulniuk. A célpont a Kothlis bolygó, ahol valószínűleg Grevious tábornok hadával kell megküzdeniük.
Az ellenfél váratlan cselvetése miatt már a megérkezésük pillanatában megbénul a kommunikációs rendszerük. Olyan, mintha vakon mennének csatába, de nincs választásuk, ha nem akarják, hogy áldozatul essen a bolygó.
Minden eddiginél ádázabb csata dúl, a szeparatisták új és továbbfejlesztett droid gépezetei súlyos károkat okoznak. Sokan odavesznek a csatában, Obi-wan és Ahsoka is komolyabban megsérülnek.


Karen Miller – Árnyak közt tartalom, történet


Bail Organa észrevesz valami fontos összefüggést, és felismeréseit megosztja Obi-wan -nal. Valami gyanús a Lanteeb bolygón, a szeparatisták megszállták ezt a félreeső helyet. Csak úgy lehet pontosan megtudni, mi a hézag, ha a jedik álruhában odautaznak.




Karen Miller - Árnyak közt könyvajánló-értékelő



A könyv egy hosszú gondolati monológgal kezdődik, amely által Ashoka lelkivilágába nyerhetünk bepillantást. Kicsit aggódtam, nem -e lesz unalmas, de végül nem lett az. A csata igen kemény. Obi-wan húzódózása az orvosi kezeléstől, pontosabban az ezzel való foglalkozás egy idő után már fárasztott.
Midőn belép Bail Organa is a történetbe, és találkoznak, egy kicsit az írónő előző könyvéhez kapcsolódunk. A Coruscanton játszódó részek változó színvonalúak. Egyrészt időhúzásnak éreztem – van is elég szócséplés – másrészt érdekeltek a fővárosban zajló mindennapok. A Jedi Templom hétköznapjai már a Jedi növendék regényekben is megfogtak.
A Lanteeb utáni nyomozás egészen lebilincselő volt. Tetszett Ahsoka talpraesettsége, bár itt sokkal komolyabb az animációs sorozathoz képest, de az Életre-halálra regényben is ez tűnt fel. Anakin viszont gyakran elragadtatja magát, enged a negatív érzelmeinek. A Lanteeb bolygón levő szeparatista önkényuralom elég bőszítő. Lok Durd, a nemoidiai tábornok pedig éppolyan szemét alak, akit szívesen kinyúvasztanánk .
Kíváncsi lennék hányan nem az tették volna Fhernan tudósnő helyében, amit ő tett kényszer hatására. Ilyen szempontból kevésbé értettem Obi-wan hozzáállását. Karen Miller nagyon erőltette, hogy a kevesek, vagy többek megmentése nagy konfliktus legyen és ez miatt folyamatosan vitatkozzon Anakin és Obi-wan


Karen Miller - Klónháborús játszmák könyvajánló

 
Amikor gyorsan kell döntéseket hozni, a főemberek találkoznak, és villámgyorsan kell cselekedni, ezek a pillanatok nagyon jók. Ezeket a fordulatokat jól hozta Karen Miller, egész mélyen együtt tudtam élni a cselekménnyel. Tarida, a női jedi, egy újabb példa a nem szokványos jedikre, üdítő volt a szerepeltetése.
A végére jókora izgalmak következnek, és persze a legtöbb kérdés nyitva marad, hiszen hátra van még a folytatás. Néhány halványabb részletet leszámítva, remek élményt nyújtott számomra a könyv. Ranglistámon nagyjából minden Star Wars regény közül a középmezőny első felében foglal helyet.


Értékelés (saját tetszési indexem)
6.5
(0-értékelhetetlen, 1-büntetés, 2-borzalmas, 3-nagyon gyenge, 4-gyenge, 5-közepes, elmegy, 6-jó, 7-nagyon jó, 8-kiváló, 9-nagyon kiemelkedő, 10-abszolút csúcs)

Folytatás: Ostrom

Ha tetszett, nyomj egy lájkot, és/vagy g+, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!


A cikk szerzői jogvédelem alatt áll – copyright © Eyn 2018.12.28. - engedély nélküli felhasználása, másolása tilos.

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.