Star Wars könyv - típusai, megjelenési sorrend listája

Star Wars konyv tipusai, megjelenesi sorrend listaja
Star Wars könyv típusai, megjelenési sorrend listája
Star Wars könyv. Ez a tartalom összefoglalja a Star Wars könyv típusait, és tartalmazza a megjelenési sorrend listáját. Az összes Star Wars regény - az eredeti kiadás sorrendjével - egyben adatbázisként is szolgál.


Az összeállításban megtalálhatóak a Star Wars könyvek típusai életkor ajánlás szerint, tartalom alapján, formátum szerint, műfaj szerint, egyéb besorolás alapján, karakter típus alapján, és időrend alapján. Végül az összes megjelent Csillagok háborúja könyv (regény) listája következik megjelenés sorrendjében, beleértve az angol nyelvűeket is.

Star Wars könyv meghatározásaStar Wars könyv minden olyan könyv, amely a Star Wars világában játszódik. Az 1976-os Csillagok háborúja filmregény megjelenése óta beszélhetünk Star Wars könyvről. A Csillagok háborúja könyv fajtái, típusai az idők során sokrétűvé váltak, az alábbiakban rendszerezve olvashatod ezeket.
A Star Wars könyvek típusai

Star Wars regények életkor szerinti besorolás alapjánFelnőtt (Adult): A 18 év feletti korosztály számára íródott Star Wars regények, amelyek hossza, kifejezésmódja, és története kevésbé korlátozott.


Ifjúsági (Young Adult): 12 -18 éves fiataloknak szól. Ezek hasonlítanak a felnőtt regényekre, de a történetek középpontjában gyakran a felnőtté válás kihívásai vannak.


Gyermek (Young Readers): Olyan, gyermekek (12 éves kor alatt) számára íródott, egyszerűbb nyelvezetű Star Wars könyvek, amelyek rövidebbek, mint a felnőtt, vagy ifjúsági regények.
Star Wars könyvek típusai tartalom alapjánStar Wars regények: Ezek a Star Wars világához kapcsolódó történetek könyv alakban történő megörökítései. Filmregények, a szereplőkhöz kapcsolódó önálló történetek, és magához a világhoz tartozó egyéb történetek.


Star Wars történetgyűjtemény: Novellák, vagy rövidebb történetek gyűjteménye. Ezek többnyire egy téma, helyszín, vagy időpont körül játszódnak. Ilyen például a Mesék Jabba palotájából


Star Wars leírás és bemutató könyvek: Ezek a művek a Star Wars világának különböző összetevőit foglalják össze, egyes területek, korszakok, alkotások, vagy jellegzetességek alapján. Bolygók, népek, szereplők, járművek és technikai szerkezetek bemutatása, vagy éppen a Star Wars világ történelme álhat a középpontjukban.


Star Wars játékkönyvek: Az idők során – 1987 óta – számos Star Wars játékkönyv jelent meg. Ezek régen könyves szerepjátékok voltak, majd a számítógépek és az Internet terjedésével elektronikus játékokhoz kapcsolódó játékkönyvek. A hatásuk olyan nagy, hogy számos könyv és video is merített ötletet belőlük, nem csak fordítva.


Star Wars képeskönyvek: Kapcsolódik a leírás és bemutató könyvekhez. Olyan könyvek, amelyekben a képek alkotják a tartalom és a hely nagy részét, és a szövegek kíséretként, magyarázatként jelennek meg.


Star Wars képregénykönyvek: Ezek a könyv alakban megjelent Star Wars képregények, vagy képregénysorozatok, amelyeket kiadtak a kezdetek óta. Filmekhez, könyvekhez, játékokhoz, és egyéb Star Wars történetekhez is kapcsolódhatnak.
Star Wars könyvek formátum szerint

Hagyományos, nyomtatottÁltalában papír alapú, nyomdában készült könyvek. Két fő típusuk:


Puhafedelű Star Wars könyv: Többségében kartonból készül, a nyomda által felületkezelt lehet. Könnyen hajlik, sok mérete és változata van, a sok igénybevétel észrevehető lehet idővel a fedélen.


Keménytáblás Star Wars könyv: Többféle módszerrel készül, a lényege a kemény (nem hajlítható) borító, amely a stabilitásnak kedvez, és hosszú időre szavatolja a könyvborító állapotát. Költségesebb a puhafedelűnél, ezért értékesebbnek tartják.


Star Wars könyv elektronikus formátumbanIde tartozik minden olyan könyv amely valamilyen elektronikus eszközön, vagy akár online olvasható. Számos típusa van (lásd e-könyvek típusai), amelyek által közzéteheti a kiadó. A legismertebbek az epub, mobi és számítógépes változatként a pdf.


Star Wars hangoskönyv (audiobook)A hangoskönyv valamilyen hanghordozó eszközön kiadott, vagy online elérhető, letölthető hangfájl. Ez esetben a könyv szövegét felolvassák, és csak hallgatni kell. A Star Wars könyvek nagy része elkészült hangoskönyvként is.
Star Wars könyvek műfaj szerint


Sci-fi – fantasy vegyes műfajú regényekA Star Wars könyvek többsége ide tartozik a jellegzetességeiket figyelembe véve. Megtalálhatók bennük a sci-fi jellemzői (technika, űrutazás stb.) és a fantasy jellemzői (jó és rossz harca, misztikum), lásd bővebben: A sci-fi és a fantasy jellemzői, kapcsolódásuk.Star Wars sci-fi regényekAzok a Star Wars regények, amelyek magukban hordozzák a sci-fi jellemzőit, de nem tartalmaznak fantasy elemeket. Általában azok a könyvek, amelyekben nem szerepelnek jedik, sithek, a középpontban inkább a társadalom, technika, és más modern elemek állnak.


Ide tartozik sok, a háborúval, diplomáciával, csempészekkel, fejvadászokkal foglalkozó Star Wars könyv is. Ilyenek például a régi Han Solo trilógiák, az X-szárnyúak sorozat nagy része, vagy például a Halálcsillag regény.
Star Wars fantasy regényekAzok a Star Wars regények, amelyek erősen fantasy jellegűek, és sci-fi elemek csak elvétve fordulnak elő bennük. Középpontjukban például a jedik és a sithek fejlődése, harca, filozófiájuk állhat. Teljesen tisztán fantasy Star Wars könyv szinte nem is fordul elő, inkább olyanok, amelyekben a tudományos-fantasztikum csak „kísérő eszköz”.
Star Wars akció regényekOlyan sci-fi – akció Star Wars könyvek, amelyekben az akció áll a középpontban és a cselekvés. Jó példák a csempészekről, fejvadászokról szóló regények, mint például a Történetek a fejvadászokról, Fejvadász háborúk, vagy éppen az olyan akcióregény, mint az Inferno osztag.
Star Wars háborús regények, vagy katonai sci-fikEzekből van jó néhány, kapcsolódik a sci-fi – akcióregényekhez, azzal a különbséggel, hogy itt a háború és annak minden velejárója áll a középpontban. Remek példák a klónháborús regények, mint a Republic Commando könyvek, vagy a lázadás korabeli Alkony század, illetve az Utóhatás trilógia.
Egyéb műfajú Star Wars könyvekAz idők során több irodalmi műfaj jellegzetességei keveredtek a Star Wars univerzumába. Ilyen például a Joe Schreiber két regénye által képviselt horror. Számos regény egyes részei kalandregénynek is beillenének, és vannak, amelyekben a krimi jelleg az uralkodó.


Star Wars könyv sorozat típusokKétkötetes, azaz duológia, például Thrawn keze, vagy a Medstar I-II.
Három kötetes, azaz trilógia, például Thrawn trilógia, Darth Bane trilógia.
Négy kötetes, azaz tetralógia, erre a Coruscanti éjszakák a példa, bár a negyedik rész különálló.
Öt kötetes, azaz pentalógia, mint a Republic Commando.
Könyv sorozat, amely ezeknél több részből áll.
Star Wars könyvek fajtái egyéb besorolás szerintKánon könyvek: 2014 április 14 -től a Disney új kánon minősítést határozott meg. Ezek szerint könyveknél kánonnak számítanak az új, Disney égisze alatt készült, hivatalos könyvek.


Régi kánon könyvek (már nem érvényes): Mindazon Star Wars mozifilmekből készült filmregények és forgatókönyvek, valamint egyéb regények, amelyek George Lucas eredeti történeteiből származnak.


Legendák (kiterjesztett univerzum, expanded universe (eu) ): Mindazok a hivatalos Star Wars könyvek, amelyek nem tartoznak bele az új kánon kategóriába.


Egyéb: Nem hivatalos Star Wars történetek, fan- fiction -ök, vagy hamisítványok.
Star Wars könyvek karakter típusok alapjánJedi Star Wars könyv: Középpontjában a jedi fejlődése, tanítása, vagy küzdelmei, vívódása, élete, hőstettei áll. Példák: Jedi növendék sorozat, Én, a jedi


Sith Star Wars könyv: Középpontjában a sith fejlődése, tanítása, vagy küzdelmei, törekvései, élete, lelki változása, tettei állnak. Példa: Darth Bane trilógia, Darth Plagueis


Pilóta Star Wars könyv: Középpontjában egy, vagy több pilóta képzése, fejlődése, küzdelmei, harcai, élete, hőstettei áll. Példa: X-szárnyúak sorozat


Csempész Star Wars könyv: Középpontjában egy, vagy több csempész élete, kalandjai, akciója áll. Példa: Brian Daley féle Han Solo trilógia


Fejvadász Star Wars könyv: Középpontjában egy, vagy több fejvadász élete, vagy akciója, cselekményei állnak. Példa: Történetek a fejvadászokról, Fejvadász háborúk


Harcos, vagy katona Star Wars könyv: Középpontjában egy, vagy több harcos, vagy katona képzése, fejlődése, harcai, élete, hőstettei állnak. Példák: Alkony század, Utóhatás trilógia, Phasma


Klón Star Wars könyv: A harcos, vagy katona Star Wars könyv oldalága; a klónok életéről, kiképzéséről, csatáiról szól. Példák: Klónok háborúja, Republic Commando sorozat


Kém, ügynöki Star Wars könyv: Középpontjában egy, vagy több ügynök, képzése, bevetései, akciói állnak. Példa: Inferno osztag


Politikus, diplomata Star Wars könyv: A történet jelentős részében egy adott politikus, diplomata cselekvései, vagy diplomáciai, politikai cselekmények mozgatják a szálakat. Példák: A megtévesztés leple, Leia, az Alderaan hercegnője
Star Wars könyv besorolás időrend alapjánA régi időrend felosztása szerint:(Y.e.: Yavin -i csata előtt, Y.u.: Yavin -i csata után)
A Régi Köztársaság előtt (Before The Republic) Y.e. 37 000 – Y.e. 25 000
Régi Köztársaság, vagy Régi Galaktikus Köztársaság (Old Republic), vagy Sith éra Y.e. 25 000 – Y.e. 1000
A Birodalom felemelkedésének kora (Rise of the Empire era) Y.e. 1000 – Y. 0
A lázadás kora (Rebellion Era) Y. 0 – Y.u. 4
Új Köztársaság kora (New Republic Era) Y.u. 4 – Y.u. 25
Új Jedirend kora (New Jedi Order Era) Y.u 25 – Y.u. 37
A hagyaték kora (Legacy Era) Y.u. 37 – Y.u. 137Az új időrend felsorolása szerint:A Birodalom felemelkedésének kora (Rise of the Empire Era) Y. 0 -ig
A lázadás kora (Rebellion Era) Y. 0 – Y.u. 4
Az Új Köztársaság kora (Era of the New Republic) Y.u. 4 – Y.u. 34
Az Első Rend és az Ellenállás kora (Era of The First Order and The Resistance) Y.u. 34 -


Az időrend szerinti könyv listát itt találod: Star Wars könyvek időrend
Az összes megjelent Star Wars könyv (regény) listája a megjelenés sorrendjében(Az eredeti címet dőlt betűvel közlöm, a végén az eredeti megjelenés hónapjával. A linkek egyenesen a könyveket bemutató cikkekhez visznek. Könyvsorozatok esetében, ahol egy cikkben mutattam be a teljes sorozatot, csak a sorozat címét – az első könyv után - változtattam linkké.)
Klasszikus Star Wars könyvek 1976 – 1983George Lucas, Alan Dean Foster: Csillagok háborúja - Star Wars: From The Adventures of Luke Skywalker   1976 november
Alan Dean Foster: Erőpróba (A jedi-kristály) - Splinter of the Mind's Eye: From The Adventures of Luke Skywalker    1978 április
Brian Daley: Han Solo hadjárata - Han Solo at Stars' End: From the Adventures of Luke Skywalker   1979 április
Brian Daley: HanSolo bosszúja - Han Solo's Revenge: From the Adventures of Luke Skywalker   1979 november
Donald F. Glut: A Birodalom visszavág - Star Wars: The Empire Strikes Back   1980 május
Brian Daley: Han Solo küldetése - Han Solo and the Lost Legacy: From the Adventures of Luke Skywalker   1980 szeptember
James Kahn: A jedi visszatér - Star Wars: Return of the Jedi 1983 június
L. Neil Smith: Lando Calrissian és Sharu varázskulcsa - Lando Calrissian and the Mindharp of Sharu   1983 július
L. Neil Smith: Lando Calrissian és Oseon tűzvihara - Lando Calrissian and the Flamewind of Oseon   1983 október
L. Neil Smith: Lando Calrissian és ThonBoka csillagbarlangja - Lando Calrissian and the Starcave of ThonBoka   1983 december
A kiterjesztett Star Wars Univerzum felemelkedése 1991 – 19991991
Timothy Zahn: A Birodalom örökösei - Heir to the Empire június


1992
Timothy Zahn: Sötét erők ébredése - Dark Force Rising   június
Paul és Hollace Davids: Darth Vader kesztyűje - The Glove of Darth Vader   június
Paul és Hollace Davids: A jedik elveszett városa - The Lost City of the Jedi   június
Paul és Hollace Davids: Zorba, a hutt visszavág - Zorba the Hutt's Revenge   július


1993
Paul és Hollace Davids: Küldetés Yoda hegyére – Mission from Mount Yoda   január
Paul és Hollace Davids: A Birodalom királynője – Queen of the Empire   február
Paul és Hollace Davids: A sötét oldal prófétái – Prophets of the Dark Side   április
Timothy Zahn: Az utolsó parancs - The Last Command   május


1994
Kathy Tiers: Különbéke - The Truce at Bakura   január
Kevin J. Anderson: Jedi Akadémia trilógia: Új rend - The Jedi Academy Trilogy - Volume 1: Jedi Search   március
Dave Wolverton: Szökevények - The Courtship of Princess Leia   április
Kevin J. Anderson: Jedi Akadémia trilógia: Sötét oldal - The Jedi Academy Trilogy - Volume 2: Dark Apprentice   július
Kevin J. Anderson: Jedi Akadémia trilógia: Az Erő bajnokai - The Jedi Academy Trilogy - Volume 3: Champions of the Force   október
Vonda McIntyre: A kristálycsillag - The Crystal Star   december


1995
Roger MacBride Allen: Korélia trilógia: A koréliai rajtaütés - The Corellian Trilogy - Book 1: Ambush at Corellia   március
Barbara Hambly: Callista trilógia: A jedik gyermekei - Children of the Jedi   május
Kevin J. Anderson, Rebecca Moesta: Ifjú jedi lovagok: Az Erő örökösei – Young Jedi Knights: Heiers of the Force    június
Roger MacBride Allen: Korélia trilógia: Seloniai veszedelem - The Corellian Trilogy - Book 2: Assault at Selonia   július
Kevin J. Anderson (szerk.): Mos Eisley mesék - Tales from the Mos Eisley Cantina   augusztus
Kevin J. Anderson, Rebecca Moesta: Ifjú jedi lovagok: Árnyakadémia – Young Jedi Knights: Shadows Acedemy   szeptember
Nancy Richardson - Junior Jedi Knights: The Golden Globe   október
Roger MacBride Allen: Korélia trilógia: Leszámolás a középpontban - The Corellian Trilogy - Book 3: Showdown at Centerpoint   október
Kevin J. Anderson: Callista trilógia: Sötétkard – Darksaber   november
Kevin J. Anderson, Rebecca Moesta: Ifjú jedi lovagok: Az elhagyottak – Young Jedi Knights: The Lost Ones   december


1996
Nancy Richardson - Junior Jedi Knights: Lyric's World   január
Kevin J. Anderson (szerk.): Történetek Jabba palotájából - Tales From Jabba’s Palace   január
Michael Stackpole: X-szárnyúak: Zsiványkommandó - X-Wing: Rogue Squadron   január
Michael P. Kube – McDowell: A Fekete Flotta fenyegetése trilógia: Fekete kard - The Black Fleet Crisis - Book 1: Before the Storm   március
Kevin J. Anderson, Rebecca Moesta: Ifjú jedi lovagok: Fénykardok – Young Jedi Knights: Lightsabers   március
Nancy Richardson - Junior Jedi Knights: Promises   április
Steve Perry: A Birodalom árnyai - Shadows of the Empire május
Michael Stackpole: X-szárnyúak: Wedge játszmája - X-Wing: Wedge’s Gamble   május
Kevin J. Anderson, Rebecca Moesta: Ifjú jedi lovagok: A legsötétebb lovag – Young Jedi Knights: The Darkest Knight    június
Michael P. Kube – McDowell: A Fekete Flotta fenyegetése trilógia: Hazugságok pajzsa - The Black Fleet Crisis - Book 2: Shield of Lies   augusztus
Kevin J. Anderson, Rebecca Moesta: Ifjú jedi lovagok: Ostrom alatt – Young Jedi Knights: Under siege   szeptember
Michael Stackpole: X-szárnyúak: A Krytos csapda - X-Wing: The Krytos Trap   október
Michael P. Kube – McDowell: A Fekete Flotta fenyegetése trilógia: A zsarnok erőpróbája - The Black Fleet Crisis - Book 3: Tyrant’s Test    december
Kristine Kathryn Rusch: Az új lázadás - The New Rebellion   december
Kevin J. Anderson (szerk.): Történetek a fejvadászokról - Tales of the Bounty Hunters   december


1997
John Whitman: Galaxy of Fear: Eaten Alive   január
Kevin J. Anderson, Rebecca Moesta: Young Jedi Knights: Shards of Alderaan   január
John Whitman: Galaxy of Fear: City of the Dead   február
Michael Stackpole: X-szárnyúak: A bactaháború - X-Wing: The Bacta War   február
Kevin J. Anderson, Rebecca Moesta: Young Jedi Knights: Diversity Alliance   április
John Whitman: Galaxy of Fear: Planet Plague    április
Rebecca Moesta: Junior Jedi Knights: Anakin's Quest   május
A.C. Crispin: Az éden pokla - The Han Solo Trilogy - Book 1: The Paradise Snare   május
John Whitman: Galaxy of Fear: The Nightmare Machine   május
Barbara Hambly: Callista trilógia: Alkonybolygó - Planet of Twilight május
John Whitman: Galaxy of Fear: Ghost of the Jedi   július
Kevin J. Anderson, Rebecca Moesta: Young Jedi Knights: Delusions Of Grandeur   július
Rebecca Moesta: Junior Jedi Knights: Vader's fortress   július
Rebecca Moesta: Junior Jedi Knights: Kenobi's Blade   szeptember
John Whitman: Galaxy of Fear: Army of Terror   szeptember
A.C. Crispin: A hutt játszma - The Han Solo Trilogy - Book 2: The Hutt Gambit   szeptember
Kevin J. Anderson, Rebecca Moesta: Young Jedi Knights: Jedy Bounty október
Timothy Zahn: A múlt kísértete - Specter of the Past    november
Peter M. Scweighofer (szerk.): Tales from the Empire   november
John Whitman: Galaxy of Fear: The Brain Spiders   november


1998
Kevin J. Anderson, Rebecca Moesta: Young Jedi Knights: The emperor's Plague   január
John Whitman: Galaxy of Fear: The Swarm   január
Aaron Allston: X-szárnyúak: Lidérc osztag - X-Wing: Wraith Squadron   február
A.C. Crispin: A lázadás hajnala - The Han Solo Trilogy - Book 3: Rebel Dawn   március
John Whitman: Galaxy of Fear: Spore   március
Kevin J. Anderson, Rebecca Moesta: Young Jedi Knights: Return to Ord Mantell   május
Michael Stackpole: Én, a jedi - I, Jedi   május
John Whitman: Galaxy of Fear: The Doomsday Ship    május
K.W. Jeter: Fejvadász háborúk: A mandalori páncél - The Bounty Hunter Wars - Book 1: The Mandalorian Armor   június
John Whitman: Galaxy of Fear: Clones   július
Aaron Allston: X-szárnyúak: Vasököl - X-Wing: Iron Fist   július
Kevin J. Anderson, Rebecca Moesta: Young Jedi Knights: Trouble on Cloud City   augusztus
Timothy Zahn: A jövő látomása - Vision of the Future szeptember
John Whitman: Galaxy of Fear: The Hunger   szeptember
K.W. Jeter: Fejvadász háborúk: Boba Fett kelepcéje - The Bounty Hunter Wars - Book 2: Slave Ship   október
Kevin J. Anderson, Rebecca Moesta: Young Jedi Knights: Crisis at Cristal Reef   december


1999
Aaron Allston: X-Wing: Solo Command   február
Michael Stackpole: X-Wing: Isard’s Revenge   április
Terry Brooks: A baljós árnyak - Star Wars Episode I: The Phantom Menace   április
Patricia C. Wrede: A baljós árnyak - Star Wars Episode I: The Phantom Menace (junior novelization)   május
Dave Wolverton: Jedi növendék: Az ébredő erő – Jedi Apprentice: The Rising Force   május
Jude Watson: Jedi növendék: A sötét vetélytárs - Jedi Apprentice: The Dark Rival   június
K.W. Jeter: Fejvadász háborúk: Értékes zsákmány - The Bounty Hunter Wars - Book 3: Hard Merchandise   július
Jude Watson: Jedi növendék: A rejtett múlt - Jedi Apprentice: The Hidden Past   augusztus
Aaron Allston: X-Wing: Starfighters of Adumar   augusztus
Jude Watson: Jedi növendék: A korona jele - Jedi Apprentice: The Mark of the Crown   október
R.A. Salvatore: The New Jedi Order: Vector Prime   október
Jude Watson: Jedi növendék: A holtak védelmezői - Jedi Apprentice: The Defenders of the Dead   december
Peter M. Scweighofer, Craig Robert Carey (szerk.): Tales from the New Republic   december
Kifelé a Régi Rendből. Befelé az Új Rendbe 2000 – 20052000
Jude Watson: Jedi növendék: A bizonytalan ösvény – The Uncertain Path   február
Michael Stackpole: The New Jedi Order: Dark Tide I: Onslaught    február
Jude Watson: Jedi növendék: Az ostromlott templom – Tha Captive Temple    április
Greg Bear: Az álmok bolygója - Rogue Planet   június
Jude Watson: Jedi növendék: A leszámolás napja – The Day of Reckoning június
Michael Stackpole: The New Jedi Order: Dark Tide II: Ruin   június
James Luceno: The New Jedi Order: Agents of Chaos I: Hero’s Trial   augusztus
Jude Watson: Jedi növendék: Harc az igazságért – Fight for Truth   augusztus
Jude Watson: Jedi Apprentice: The Shattered Peace   október
James Luceno: The New Jedi Order: Agents of Chaos II: Jedi Eclipse   október
Kathy Tyers: The New Jedi Order: Balance Point   október
Jude Watson: Jedi Apprentice: The Deadly Hunter   november

2001
Michael Reaves: Darth Maul – A vadászó árnyék - Darth Maul: Shadow Hunter   január
Jude Watson: Jedi Apprentice: The Evil Experient   február
Jude Watson: Jedi Apprentice: The Dangerous Rescue   április
Greg Keyes: The New Jedi Order: Edge of Victory I: Conquest   április
James Luceno: A megtévesztés leple - Cloak of Deception   május
Jude Watson: Jedi Apprentice Special Edition: Deceptions   július
Greg Keyes: The New Jedi Order: Edge of Victory II: Rebirth   július
Jude Watson: Jedi Apprentice: The Ties That Bind   augusztus
Jude Watson: Jedi Quest: Path to Truth   szeptember
Jude Watson: Jedi Apprentice: The Death of Hope   október
Troy Denning: The New Jedi Order: Star by Star   október
Jude Watson: Jedi Apprentice: The Call to Vengeance   december


2002
Elaine Cunningham: The New Jedi Order: Dark Journey   január
Alan Dean Foster: A közelgő vihar - The Approaching Storm   január
Jude Watson: Jedi Apprentice: The Only Witness   február
Aaron Allston: The New Jedi Order: Enemy Lines I: Rebel Dream   március
Jude Watson: Jedi Apprentice: The Threat Within   április
Terry Bisson: Boba Fett: The Fight to Survive   április
R.A. Salvatore: A klónok támadása - Star Wars Episode II: Attack of the Clones   április
Patricia C. Wrede: A klónok támadása - Star Wars Episode II: Attack of the Clones (junior novelization)   április
Jude Watson: Jedi Apprentice Special Edition: The Followers április
Jude Watson: Jedi Quest: The Way of the Apprentice   április
Jude Watson: Jedi Quest: The Trail of the Jedi   április
Aaron Allston: The New Jedi Order: Enemy Lines II: Rebel Stand   május
Matthew Stover: The New Jedi Order: Traitor   június
Jude Watson: Jedi Quest: The Dangerous Games   augusztus
Walter John Williams: The New Jedi Order: Destiny’s Way   október


2003
Jude Watson: Jedi Quest: The School of Fear    február
Sean Williams, Shane Dix: The New Jedi Order: Force Heretic I: Remnant   február
Troy Denning: A Tatuin szelleme - Tatooine Ghost    március
Sean Williams, Shane Dix: The New Jedi Order: Force Heretic II: Refugee   április
Elizabeth Hand: Boba Fett: Maze of Deception    április
Jude Watson: Jedi Quest: The Shadow Trap   május
Matthew Stover: Töréspont – Shatterpoint   június
Sean Williams, Shane Dix: The New Jedi Order: Force Heretic III: Reunion   július
Jude Watson: Legacy of the Jedi   augusztus
Greg Keyes: The New Jedi Order: The Final Prophecy   szeptember
Elizabeth Hand: Boba Fett: Hunted   október
Jude Watson: Jedi Quest: The Moment of Truth   november
James Luceno: The New Jedi Order: The Unifying Force   november
Voronica Whitney-Robinson, Haden Blackman: Star Wars Galaxies: The Ruins of Dantooine   december


2004
Timothy Zahn: Túlélők keresése - Survivor's Quest   február
Jude Watson: Jedi Quest: The Changing of the Guard   március
Elizabeth Hand: Boba Fett: A New Threat   március
Steven Barnes: A Cestus csapda - The Cestus Deception   június
Michael Reaves, Steve Perry: Medstar I. Harctéri sebészek - MedStar I: Battle Surgeons   június
Jude Watson: Jedi Quest: The False Peace   július
Michael Reaves, Steve Perry: Medstar II. Jedi gyógyító - MedStar II: Jedi Healer   szeptember
Ryder Windham: Star Wars Episode IV: A New Hope (junior novelization)   október
Ryder Windham: Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back (junior novelization)   október
Ryder Windham: Star Wars Episode VI: Return of the Jedi (junior novelization)   október
David Sherman, Dan Cragg: Jedi próba - Jedi Trial   október
Karen Traviss: Tűzharc - Republic Commando: Hard Contact   október
Jude Watson: Jedi Quest: The Final Showdown   november
Sean Stewart: Yoda: A sötét találkozó - Yoda: Dark Rendezvous   november
Elizabeth Hand: Boba Fett: Pursuit    december


2005
James Luceno: A gonosz útvesztője - Labyrinth of Evil   január
Jude Watson: Secrets of the Jedi   március
Jude Watson: The Last of the Jedi: The Desperate Mission   április
Matthew Stover: A sithek bosszúja - Star Wars Episode III: Revenge of the Sith   április
Patricia C. Wrede: A sithek bosszúja - Star Wars Episode III: Revenge of the Sith (junior novelization)   április
Troy Denning: Dark Nest I: The Joiner King   július
Jude Watson: The Last of the Jedi: Dark Warning   szeptember
Troy Denning: Dark Nest II: The Unseen Queen   szeptember
James Luceno: Sötét nagyúr - Dark Lord: The Rise of Darth Vader   november
Jude Watson: The Last of the Jedi: Underworld   december
Troy Denning: Dark Nest III: The Swarm War   december
A Skywalker örökség 2006 – 20132006
Timothy Zahn: Kirajzás - Outbound Flight   január
Karen Traviss: Coruscant - Republic Commando: Triple Zero   február
Jude Watson: The Last of the Jedi: Death on Naboo    április
Aaron Allston: Legacy of the Force: Betrayal   május
Jude Watson: The Last of the Jedi: A Tangled Web   augusztus
Karen Traviss: Legacy of the Force: Bloodlines   augusztus
DrewKarpyshyn: Darth Bane: A pusztítás útja - Darth Bane: Path of Destruction   szeptember
Troy Denning: Legacy of the Force: Tempest   november
Jude Watson: The Last of the Jedi: Return of the Dark Side   december


2007
Timothy Zahn: Hűség – Allegiance   január
Aaron Allston: Legacy of the Force: Exile   február
Jude Watson: The Last of the Jedi: Secret Weapon   március
Karen Traviss: Legacy of the Force: Sacrifice   május
Troy Denning: Legacy of the Force: Inferno   augusztus
Jude Watson: The Last of the Jedi: Against the Empire   október
Ryder Windham: The Rise and Fall of Darth Vader   október
Michael Reaves, Steve Perry: Halálcsillag - Death Star   október
Karen Traviss: Színvallás - Republic Commando: True Colors   október
Aaaron Allston: Legacy of the Force: Fury   november
DrewKarpyshyn: Darth Bane: A kettő szabálya - Darth Bane: Rule of Two   december


2008
Jude Watson: The Last of the Jedi: Master of Deception   február
Karen Traviss: Legacy of the Force: Revelation   február
Jude Watson: The Last of the Jedi: Reckoning   május
Troy Denning: Legacy of the Force: Invincible    május
Michael Reaves: Coruscanti éjszakák 1. A jedik alkonya - Coruscant Nights I: Jedi Twilight   június
Karen Traviss: A klónok háborúja - The Clone Wars   július
Sean Williams: Tomboló erő - The Force Unleashed   augusztus
MichaelReaves: Coruscanti éjszakák 2. Az árnyak utcája - Coruscant Nights II: Street of Shadows   augusztus
Ryder Windham: The Life and Legend of Obi-Wan Kenobi    augusztus
Karen Traviss: A 66-os parancs - Order 66: A Republic Commando Novel   szeptember
James Luceno: Millennium Falcon    október
Alex Wheeler: Rebel Force: Target   december
Alex Wheeler: Rebel Force: Hostage   december
Karen Miller: A klónok háborúja: Külső űr - The Clone Wars: Wild Space   december
Matthew Stover: Luke Skywalker és a Mindor árnyai - Luke Skywalker and the Shadows of Mindor   december


2009

Michael Reaves: Coruscanti éjszakák 3. Az Erő mintázatai - Coruscant Nights III: Patterns of Force   január
Aaron Allston: Fate of the Jedi: Outcast   március
Alex Wheeler: Rebel Force: Renegade   május
Karen Traviss: Életre-halálra - The Clone Wars: No Prisoners   május
Christie Golden: Fate of the Jedi: Omen    június
Troy Denning: Fate of the Jedi: Abyss   augusztus
Alex Wheeler: Rebel Force: Firefight   szeptember
Joe Schreiber: Halálosztag - Death Troopers   október
Karen Traviss: 501- Imperial Commando: 501st   október
Drew Karpyshyn: Darth Bane: A gonosz dinasztia - Darth Bane: Dynasty of Evil   december


2010
Alex Wheeler: Rebel Force: Trapped   január
Paul S. Kemp: Áramlatok – Crosscurrent   január

Karen Miller: Klónháborús játszmák: Árnyak közt - Clone Wars Gambit: Stealth   február
Aaron Allston: Fate of the Jedi: Backlash    március
Alex Wheeler: Rebel Force: Uprising   április
Christie Golden: Fate of the Jedi: Allies   május


KarenMiller: Klónháborús játszmák II.: Ostrom - Clone Wars Gambit: Siege   július
SeanWilliams: Végzetes szövetség - The Old Republic: Fatal Alliance   július
Sean Williams: Tomboló erő 2. - The Force Unleashed II   október
Troy Denning: Fate of the Jedi: Vortex   november
Joe Schreiber: Halálvilág - Red Harvest   december


2011
John Jackson Miller: Kóbor lovag - Knight Errant   január
Paul S. Kemp: Árulás - The Old Republic: Deceived    március
Aaron Allston: Fate of the Jedi: Conviction   május
Timothy Zahn: Válaszutak - Choices of One   július
Christie Golden: Fate of the Jedi: Ascension   augusztus
Paul S. Kemp: Hullámtörés – Riptide   október
DrewKarpyshyn: Revan - The Old Republic: Revan    november
Michael Reaves, Maya Kaathryn Bohnhoff: Árnyjáték - Shadow Games   november


2012
Ryder Windham: The Wrath of Darth Maul   január
James Luceno: Darth Plagueis - Darth Plagueis   január
Troy Denning: Fate of the Jedi: Apocalypse   március
Jeff Grubb: Scourge   április
Aaron Allston: X-Wing: Mercy Kill   augusztus
Drew Karpyshyn: Megsemmisítés - The Old Republic: Annihilation   november


2013
Timothy Zahn: GazfickókScoundrels   január
Tim Lebbon: Távoli csillagok - Dawn of the Jedi: Into the Void   május
Troy Denning: Crucible   július
John Jackson Miller: Kenobi – Kenobi   augusztus
Martha Wells: Pengeélen - Empire and Rebellion: Razor's Edge    szeptember
Tovább: Új hajnal, egy messzi, messzi galaxisban 2014 -2014
Joe Schreiber: Maul – Vesztegzár - Maul: Lockdown   január
James S.A. Corey: Tolvajbecsület - Honor Among Thieves    március
Michael Kogge: Rise of the Rebels   augusztus
Ryder Windham: Ezra's Gamble   augusztus
John Jackson Miller: Új hajnal - A New Dawn    szeptember
Jason Fry: Servants of the Empire: Edge of the Galaxy   október
Michael Kogge: The Rebellion Begins   október
James Luceno: TarkinTarkin   november
Michael Kogge: Droids in Distress   november


2015
Jason Fry: Servants of the Empire: Rebel in the Ranks   március
Kevin Hearne: A jedik örököse - Heir to the Jedi   március
Michael Kogge: Ezra's Duel with Danger   március
Paul S. Kemp: Sith nagyurak - Lords of the Sith   április
Michael Kogge: Battle to the End   június
Christie Golden: Sötét tanítvány - Dark Disciple   július
Jason Fry: Servants of the Empire: Imperial Justice   július
Claudia Gray: Elveszett csillagok - Lost Stars   szeptember
Greg Rucka: A csempész futása / Han Solo és Csubakka kalandja - Smuggler's Run: A Han Solo & Chewbacca Adventure   szeptember
Jason Fry: A jedi fegyvere: Luke Skywalker kalandja - The Weapon of a Jedi: A Luke Skywalker Adventure    szeptember
Jason Fry, Cecil Castellucci: Mozgó célpont: Leia hercegnő kalandja - Moving Target: A Princess Leia Adventure   szeptember
Chuck Wendig: UtóhatásAftermath   szeptember
Alexandra Bracken: A hercegnő, a kalandor és a párafarmer - A New Hope: The Princess, the Scoundrel, and the Farm Boy   szeptember
Adam Gidwitz: Szóval jedi akarsz lenni? - The Empire Strikes Back: So You Want to Be a Jedi?   szeptember
Tom Angleberger: Ne becsüld alá a sötét oldal hatalmát! - Return of the Jedi: Beware the Power of the Dark Side!   szeptember
Jason Fry: Servants of the Empire: The Secret Academy   október
Alexander Freed: Battlefront: Alkony század - Battlefront: Twilight Company   november
Greg Rucka: Az ébredés előtt - Before the Awakening   december


2016
Alan Dean Foster: Az ébredő Erő - Star Wars: The Force Awakens novelization   január
Michael Kogge: Star Wars: The Force Awakens (junior novelization)   február
Elizabeth Schaefer: The Force Awakens: Rey's Story   február
Cavan Scott: Adventures in Wild Space: The Escape   február
Cavan Scott: Adventures in Wild Space: The Snare    február
Tom Huddleston: Adventures in Wild Space: The Nest   február
Claudia Gray: Vérvonal - Bloodline   május
Cavan Scott: Adventures in Wild Space: The Steal   június
Tom Huddleston: Adventures in Wild Space: The Dark   június
Chuck Wendig: Utóhatás: Adósság - Aftermath: Life Debt   július
Jesse J. Holland: The Force Awakens: Finn's Story   szeptember
E.K. Johnston: Ahsoka - Ahsoka   október
James Luceno: Katalizátor: Egy Zsivány Egyes regény - Catalyst: A Rogue One Novel    november
Alexander Freed: Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet - Rogue One: A Star Wars Story    december
Matt Forbeck: Rogue One: A Star Wars Story (junior novelization)   december


2017
Chuck Wendig: Utóhatás: A Birodalom vége - Aftermath: Empire's End   február
Ben Acker, Ben Blacker: Join the Resistance   március
Cavan Scott: Adventures in Wild Space: The Cold   március
Timothy Zahn: ThrawnThrawn   április
Beth Revis: A lázadás hajnala - Rebel Rising   május
Greg Rucka: Guardians of the Whills   május
Tom Huddleston: Adventures in Wild Space: The Rescue   május
Ryder Windham: Star Wars: A New Hope (junior novelization)   május
Ryder Windham: Star Wars: The Empire Strikes Back (junior novelization)   május
Ryder Windham: Star Wars: Return of the Jedi (junior novelization)   május
Christie Golden: Inferno osztag - Battlefront II: Inferno Squad   július
Emma Carlson Berne: Forces of Destiny: Daring Adventures: Volume 1   augusztus
Claudia Gray: Leia, az Alderaan hercegnője - Leia, Princess of Alderaan   szeptember
Delilah S. Dawson: Phasma Phasma   szeptember
Bizonyos szemszögből (antológia) - From a Certain Point of View   október
Emma Carlson Berne: Forces of Destiny: Daring Adventures: Volume 2   október
Ben Acker, Ben Blacker: Join the Resistance: Escape from Vodran   október
Ken Liu: The Legends of Luke Skywalker   október
Saladin Ahmed, Rae Carson, Mira Grant, John Jackson Miller: Canto Bight - Canto Bight   december
Elizabeth Wein: The Last Jedi: Cobalt Squadron   december


2018
Emma Carlson Berne: Forces of Destiny: The Leia Chronicles   január
Emma Carlson Berne: Forces of Destiny: The Rey Chronicles   március
Jason Fry: Az utolsó jedik - Star Wars: The Last Jedi: Expanded Edition   március
Michael Kogge: Star Wars: The Last Jedi: A Junior Novel   március
Rae Carson: Koréliai hajsza - Most Wanted   május
Tom Angleberger: The Mighty Chewbacca in the Forest of Fear!   május
Timothy Zahn: Thrawn: Szövetségek - Thrawn: Alliances   július
Ben Acker, Ben Blacker: Join the Resistance: Attack on Starkiller Base   július
Mur Lafferty: Solo: Egy Star Wars történetSolo: A Star Wars Story: Expanded Edition   szeptember
Joe Schreiber: Solo: Egy Star Wars történet (ifjúsági) – Solo: A Star Wars Story: Junior Novel   szeptember
Justina Ireland: Lando's Luck október 


2019
Lou Anders: Pirate's Price (junior novelization)   január
E.K. Johnston: A királynő árnyékaQueen's Shadow  március
Claudia Gray: Mester és tanítványa Master & Apprentice  április
Alexander Freed: Alphabet osztagAlphabet Squadron június
TimothyZahn: Thrawn: Árulás Thrawn: Treason július
Zoraida Córdova: A sors keze A Crash of Fate (ifjúsági) augusztus
George Mann: Myths & Fables (gyermek) augusztus
DelilahS. Dawson: Fekete torony Galaxy's Edge - Black Spire augusztus
Justina Ireland: Spark of the Resistance (gyermek) október
Cavan Scott: Dooku: Az elveszett jedi Dooku: Jedi Lost október
Kevin Shinick: Az Erő nyomában Force Collector (ifjúsági) október


2020
Rae Carson: Skywalker kora The Rise of Skywalker Expanded Edition március
Michael Kogge: The Rise of Skywalker - A Junior Novel (ifjúsági) április
E.K. Johnston: Királynő végveszélyben Queen's Peril (ifjúsági) június
Alexander Freed: Széthullás Shadow Fall június   
Alex Segura: Poe Dameron - Szabadesés Poe Dameron - Free Fall (ifjúsági) augusztus 
Timothy Zahn: Thrawn - Chiss Birodalom: A káosz születéseThrawn Ascendacy – Chaos Rising szeptember 
A Birodalom visszavág: Bizonyos szemszögből From a Certain Point of View: The Empire Strikes Back október
 

2021

Charles Soule: A Köztársaság fénykora - A jedik fénye The High Republic: Light of the Jedi január
Justina Ireland: The High Republic – Just of Fire (gyermek) január
Joe Schreiber: The Mandalorian Junior Novel (gyermek) január

Claudia Gray: A Köztársaság fénykora – Fenyegető sötétség The High Republic: Into the Dark február

Alexander Freed: Victory's Price március

Sarah Kuhn: Doctor Aphra április

Timothy Zahn:
Thrawn – Chiss Birodalom – Államérdek Thrawn Ascendacy – Greater Good április
Cavan Scott: The High Republic – The Rising Storm június

Daniel José Older: The High Republic – Race to Crashpoint Tower (gyermek) június

   További adatbázisok a Star Wars Könyvek oldalon.

Az összeállítás frissítve 2021


Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.